Företagssymbolen

företagssymbolen

I början av 2010 var jag på en resa i Nepal. Det blev kärlek vid första ögonkastet. Redan några månader tidigare hade jag börjat skissa och fundera på hur just min symbol i mitt företag skulle se ut. En dag under vår Nepalresa var min vän och jag inne i Kathmandu. Utanför en affär såg jag väskor som jag genast tyckte mycket om. Några av väskorna hade symboler för kärlek och fred, och så upptäckte jag en symbol som jag aldrig sett förut. När jag frågade försäljaren sa han att symbolen betydde ”namaste”, dvs en hälsningsfras som används både i skrift och vid möten mellan människor. Denna hälsningsfras hade jag själv redan använt flera gånger utan att veta exakt vad den betydde och jag köpte en väska.

Väl hemma började jag göra efterforskningar om symbolen och dess betydelse. Det jag hittade visade på tydliga kopplingar mellan symbolen och ordet ”namaste”, men längre än så kom jag inte. Däremot gillade jag betydelsen av ”namaste”. Ordet kommer från sanskrit och är en kombination av vördnad/vördnadsfull hälsning (namah) och dig/du (te) – alltså ”jag hälsar dig med vördnad”.

För mig innefattar ”namaste” mitt förhållningssätt inom mitt företag, egentligen i mitt liv i stort. I ordet ligger en respekt för vem jag är och vem du är och för den kunskap och potential vi människor har inom oss. Detta är vad min företagssymbol står för.