Vårt engagemang i Nepal

”Att se och leda, sett ur ett mänskligt perspektiv, innebär att ta ansvar genom att agera i en riktning, där vi ger men kanske inte alltid får något tillbaka direkt.” Anne-Leé Holmberg

Ett sätt för Lead by Profession att bidra är att skapa bättre förutsättningar för unga flickor i Nepal att hitta sin egen potential genom kunskap och utbildning.  Det gör vi genom att bidra med pengar och vårt engagemang på olika sätt.

Jag tror att det mesta i grunden handlar om att få kunskap genom olika perspektiv som vi får till oss i våra liv på olika sätt. Det gör att jag är övertygad om att det är genom kunskap och utbildning vi skapar skillnad i världen. En förändring som är positivt synbar, stabil och grundad på ett framåtriktat sätt.

Allt började 2010 när jag åkte på min första resa till Nepal.  Några av mina vänner har sedan lång tid tillbaka ett starkt engagemang i att stödja och hjälpa landet att utvecklas genom att bidra med just kunskap och utbildning. Det blev kärlek vid första ögonkastet för mig, och den resan har följts av fler.

Även om jag har rest en del har jag aldrig upplevt ett land som Nepal och en stad som Kathmandu. Jag möttes av vackra, positiva människor som har ett sätt att förhålla sig till livet som jag beundrar starkt. För mig med mina referenser har de allt – och ändå ingenting. En magisk kombination av människor, och ett landskap omgivet av berg och en natur som är så fantastiskt vackert att det nästan gör ont i kroppen. Det är svårt att beskriva med ord, jag tror enda sättet är att uppleva det själv.

Genom Lead by Profession vill jag vara med och bidra till en skillnad som gör skillnad på riktigt – och som känns viktig!

Vissa ord på svenska är för mig inte alltid så målande och beskrivande. Men uttrycket ”leave a legacy” är ett uttryck jag tycker om – att lämna något efter sig med en positiv avsikt.

Vi stödjer:

·     www.nepaleducation.se

·     www.abcnepal.se

Är du intresserad av att veta mer, mejla gärna info@leadbyprofession.com