Insamling för Nepal – Renata Chlumska

2015-05-08

Igår lyssnade jag på Renata Chlumska igen. Jag har haft förmånen att lyssna på henne tidigare då hon berättade om när hon besteg Mount Everest.  Även den här gången blev jag blank i ögonen när hon beskrev bergen, naturen, luften och människorna i Nepal med bilder, ord och mycket känsla.

Här är några av mina anteckningar i lösa ord som jag skrev på en servett:

”Det blir aldrig som man tänkt sig”

För att lyckas:

– Mod

– Hårt arbete

– Planering

– Ha kul, passion

– Ha med hjärtat

 

Glädje –  lust –  passion

Det sitter i huvudet och ha med hjärtat, träna och träna

Att möta det oväntade – tvivel

Kraften av att sätta upp mål

Träna för att lyckas, vara flexibel och anpassningsbar

Fokus, små steg

Ett steg till – då når du toppen

När jag tittar på orden skulle det kunna vara mina egna i ett samarbete med en kund vid ett individuellt upplägg eller med en av de grupper jag arbetar med. Universella ord kan det tyckas, men alltid nytt och individuellt att vara den som är huvudperson på resan.

När hon avslutade sin  föreläsning berättade hon att hennes nästa mål är att ta sig ut i rymden, och ett långsiktigt mål är att bestiga högsta berget på månen med ett leende. Som Renata beskrev det:: ”Om jag inte hamnar på månen kanske jag landar på stjärnorna. ”

Många med mig har säkert hört den meningen tidigare. Ändå blev jag alldeles varm i hela kroppen och gick därifrån med ett enda stort leende – ut till en klarblå vårhimmel med soooool !

P.S.

Som tack till Renata blev det ingen blombukett, utan pengar till landet Nepal – underbart, tycker jag!

http://renata.nu/insamlingskvall-for-nepal/

Skärmklipp 2015-05-08 15.47.21