Här kommer den igen – Texten om att ”Lita på livet”

2023-05-02

För att vi ska kunna lita på oss själva och andra behöver vi ha tillit till livet som helhet – även när vi tvivlar.

Denna vecka fick jag ett härligt mejl från en chef på temat tillit till livet, och med hans tillstånd delar jag det här nedan:

”Tack för mötet och återkopplingen av ledarprofilen, ser fram emot att arbeta vidare med min potential och mitt ’naturliga självklara bästa jag’.

Min psykolog sa förra året till mig: ’När du tänker, och berättar något, är det som att lyssna på en invecklad diskussion om en invecklad diskussion i så många lager och på alla nivåer samtidigt…’

Ha, ha, ha, så rätt, tänkte jag!

Men efter våra samtal har jag tagit med mig att det inte är fel på mig för att jag tänker, grunnar och reflekterar mycket. Så länge jag kan minnas har jag blivit matad med att jag tänker för mycket. Det har känts så fel, för de delarna i mig tycker jag egentligen väldigt mycket om, och nu känner jag mig sedd och bekräftad i det

TACK! Det finns många styrkor även i mitt sätt att vara.

MEN, att mitt intensiva tankearbete inte bara gör mig gott är jag mer än medveten om. Och då kommer jag till nästa del som du påmint mig om:

Att ha tillit till livet.

Skrev efter vårt sista möte dessa enkla rader till mig själv i telefonens Anteckningar:

’Ha tillit till livet.

I nuet gör det ont, det smärtar, det sjuder, det ryker av lust och glädje, det känns grått, det känns ingenting. Men livet är livet, ha tillit till livet.

Allt som sker ska ske. Det är livet.

Ha tillit till livet.’

Under svåra livskriser har jag varit tvungen att hålla fast vid denna typ av tro, ha tillit till livet! Det har inte varit en självägd utgångspunkt och tro, utan något jag tvingat mig själv att hålla fast vid för att inte tappa fotfästet.

MEN, när mitt liv inte är kris, när det är lugnt, glömmer jag bort detta – trots att livet gång på gång visat mig att denna typ av tro stämmer överens med verkligheten.

Nu blev jag påmind om detta, det tackar jag för – och försöker återigen att upprepa ovanstående rader som ett mantra – LITA PÅ LIVET!

/ xxx”

Jag är så tacksamt, ödmjuk och glad för alla fina möten och förtroenden från möten med er alla. Tänk att det här är mitt arbete… Ganska ofta nyper jag mig i armen för att landa i och förstå att det är sant, tro mig!

Önskar er en fortsatt fin vecka !

Anne-Leé Holmberg

företagssymbolen