TACK – för ett härligt 2012 och önskningar inför 2013!

2013-01-02

Jag kan se ett värde av att en eller två gånger varje år ta en titt på det som varit för att skapa en mer tydlig målbild och i känslan stämma av att jag är på rätt väg. Allt för att skapa ny kraft och fokus framåt av guldkornen som då blir mer eller mindre tydliga. En önskan jag haft sedan Cisco 640-816 några år tillbaka har varit att skapa fler förutsättningar för mig själv att resa i mitt arbete och i mitt privata jag.

Den energi och glädje jag får av nya perspektiv genom möten med olika typer av människor och kulturer gör mig alldeles varm och glad i tanke och känsla. Det får mig även att med egna ögon och öron höra, se och uppleva hur otroligt mycket potential, kraft och värme det finns i världen. Men även en mer ödmjuk känsla för hur lika vi människor i grunden faktiskt är, oavsett var i världen vi kommer ifrån eller var vi bor. Självklart finns det många saker på jorden som vi inte kan kontrollera, men jag är övertygad om att vi kan påverka mer än vi tror. Skapa utrymme för förlåtelser, nya chanser, möjligheter att göra nytt, börja om eller kanske göra lead4pass annorlunda.

Vi människor kan lära mycket av det som varit. Med sikte på det som ligger framför oss i livet kan vi oftast påverka i den riktning vi önskar. Om vi med hjälp av det stöd som finns i fokus, uthållighet och vilja verkligen vill. Vill på riktigt! Inte bara med tankar utan med konkret handling i det vi vill åstadkomma.

Här kommer en liten summering av mitt år 2012:

Nedan några exempel på genomförda lärorika uppdrag under året som varit:

 • Avslut med en ledningsgrupp som jag arbetat med under nästan två år samt uppstart av två nya.
 • Implementering av ett tydligare arbetssätt och metodik i performance management-uppdrag för HR och chefer.
 • Ledarträning för chefsgrupper som haft som mål att bli mer tydliga i sin kommunikation till andra.
 • Stöd till chef i att leda mer tydligt genom andra chefer.
 • Support till chef som haft tuffa utmaningar med medarbetare som haft olika bilder av hur arbetet ska genomföras och utföras.
 • Stöd till chef som varit osäker om han vill vara chef framöver.
 • Stöd till svensk chef i Japan.
 • Hogan-återkopplingar för chefer som varit på väg mot nya arbeten.
 • Stöd till en medarbetare på hennes väg mot nytt arbete.
 • Genomförda seminarier på temat ”Kommunikation & Att leda sig själv i vardagen”
 • Levererat delar av ett affärsutvecklingsprogram för företagare.
 • Individuella upplägg för medarbetare som är nyckelpersoner.
 • Stöd för HR-medarbetare i sin roll och uppdrag.
 • Förfrågan för ledarträningsuppdrag via LinkedIn

Privat under året har jag haft den stora förmånen att ha;

 • åkt skidor med vänner i regn, snö, kyla och blå himmel med strålande sol.
 • firat 30,50,60 och 70 års födelsedagar.
 • arrangerat en resa för andra till Nepal, tillsammans med en vän. Träffade och besökte underbara fantastiska människor och platser. Vandrade en del av ”Kathmandu Valley Trekking”.
 • haft tillgång en skrivcoach för mitt inre och personlig tränare för det yttre.
 • varit gäst på ett vinterbröllop, med vigsel ute och musik, eld och fällar.
 • varit med fantastiska tjejer på en helg fylld med blandad träning med flera olika instruktörer.
 • höstvandrat med vänner i Åre och plockat hjortron för första gången.
 • haft hjälp av snickare och familj för nytt badrum hemma.
 • ombildat min enskilda firma ALHConsult till ett AB, Lead by Profession.
 • spenderat för mig värdefull tid med mina barn och träffat många av deras vänner.
 • varit på intressanta seminarier och ledarkonferenser.
 • fått ansvar för utsläpp av hästar i stallet – vilken tillit är inte det! Nu är det rätt häst i rätt hage och oftast rätt täcke på oavsett väder.
 • funnit bilder i tavlor till mitt företag, när jag var på resa hos en vän i Neuchatel.
 • varit i New York och tittat på julskyltning, blev absolut förälskad i den staden.

Slutligen några av mina önskningar inför 2013!

 • Under året som gått har jag arbetat med tidigare kollegor och kunder i olika uppdrag – ser fram emot att fortsätta med det!
 • Har under 2012 haft kontakt med några företag och människor som jag tyckt mycket om för deras professionalitet och stora varma hjärta – framöver skulle jag gärna vilja arbeta mer tillsammans med er i uppdrag på något sätt!
 • Skapa mer utrymme för att paddla med min kajak, det är bra för mig.

Med dessa ord ser jag ödmjukt fram emot det nya året 2013 !

Anne-Leé Holmberg

PS. Sist men inte minst:
Ni vet det redan, men jag vill gärna vara tydlig även i text med att ni – mina barn, min familj och mina vänner – utan er är jag inget! Tack för att ni finns i mitt liv.