Tack för året 2019 !

2019-12-30

Om någon dag skriver vi år 2020 – ett nytt decennium, det känns stort. Ritualer i form av att summera, fira och elda har ni som träffat mig hört massor av och som jag arbetar med i vardagen hela året om som ett sätt att skapa en mer tydlig känsla och riktning av vad som är ”viktigt på riktigt” i livet i stort.

Nu när jag summerar mitt år och satt några ord på vad jag är extra tacksam, stolt och glad över finns det många saker både i min privata liv och i mina uppdrag som genomförts under året som har och ska firas lite extra. Ja, jag har även några delar som jag gillat mindre. Dom eldades upp igår i den öppna spisen här men med ”lärande för framtiden” som rubrik – det känns alltid lika skönt efteråt hahahaaa.

Mina uppdrag över året har som alltid varit utveckling och förändringsarbete med fokus på ledarskap och framåtriktat arbete tillsammans med organisationer och verksamheter. En blandning av hårda och mjuka värden som möts på lite olika sätt kopplat till målbilden.

Det har varit härliga dagar och möten, spännande, tuffa, roliga, intensiva, mycket skratt och en och annan tår. Ett företags anpassat ledarprogram för chefer, ledningsgrupper, individuella chef och ledarprogram, handledning av grupper, team utveckling, facilitering och processledning.  

Året som varit har även erbjudit fler uppdrag där jag tillsammans med kunder kombinerat det traditionella mötesrums upplägget på kontoret i WaterFront Building med mer aktiviteter utomhus på olika platser. Vi har rest, fikat, åkt skidor, vandrat, åkt båt, fiskat, paddlat, kört fyrhjuling, snöskoter, seglat, cyklat, ätit mat, tagit ett glas, sjungit och mycket annat. Som alltid med ett tydligt uppdrag och verksamhets fokus men i en mer kreativ utomhus miljö. 

Veckan innan jul hade vi ett avslutande möte i en chefsgrupp som jag haft förmånen att processleda och faciltera sedan i augusti i år. Vårt arbete var i stort sett klart i form av en rapport till styrgruppen men chefsgruppen själva ville att vi skulle skriva några ord om HUR vi arbetat oss framåt som grupp i arbetet med att ta fram det gemensamma underlaget. Samt en uppmuntran och rekommendation framåt för andra i samma verksamhet.

Efter att grupperna arbetat själva en liten stund skrev dom så här,

” Hösten 2019 fick vi uppdraget att ingå i en arbetsgrupp i syfte att på ett effektivt sätt samanvända resurser i vårt gemensamma arbete för att motverka XXX och XXX bland XXX. Uppdraget bestod i att ta fram och följa tydliga måltal för att mäta verksamheternas respektive insatser.

I denna sammanställning presenteras de resultat som uppnåtts för att möta delmål i strävan att motverka XXX och XXX bland XXX. Här presenteras också flera fallbeskrivningar, som illustrerar de problem som XXX möter och de många åtgärder som krävs för att XXX ska bli tillgodosedda.

Vi uppmuntrar XXX att fortsätta att arbeta i matris på det sätt vi har gjort i arbetet med denna sammanställning. Det har gett oss en värdefull inblick i respektive verksamhet och öppnat upp för närmare samarbete. ”

Jag fick tårar i ögonen – så glad blev jag.

I en allt mer komplex värld är det mänskliga mötet än mer viktigt, det vet vi alla. Vi behöver sätta av tid för att att skapa fina, goda, starka, förtroendefulla, ärliga, värdefulla, tillitsfulla, välmående, friska, härliga, meningsfulla, omtänksamma relationer där vi har utrymme för glädje, skratt och sätta ord på saker tillsammans. När vi gör det skapas en känsla av enkelhet  – vårt bästa jag och en känsla av en plan framåt.

Sist men inte minst. Som alltid. Tack ! Ni vet det redan, men jag vill gärna vara tydlig i text med att ni – min familj, kärlek, vänner, kunder och samarbetspartners  – utan er är jag inget! 

Tack för att ni finns i mitt liv.

Jag ser med glädje, tacksamhet ödmjukt fram emot året 2020 !

Anne-Leé Holmberg