Inför lediga, lata sommarveckor

2017-07-03

Inför lediga, lata sommarveckor har jag under våren inhandlat några böcker. En biografi, tre deckare, en feel good-roman, en ”fyll-i-bok” … 

… och så Compassioneffekten. Den sistnämnda – vilken bok!

Jag har nog läst för många självhjälpsböcker för att bli riktigt tagen, förväntansfull och omsvept av min egen positiva känsla när jag står där i bokhandeln. Så var det även när jag inhandlade Compassioneffekten. Några av er som träffat mig vet att ordet ”compassion” är ett av mina absoluta favoritord sedan många år.

Att välja boken blev för mig inte en fråga om att köpa eller inte köpa – utan en självklarhet. Redan samma kväll började jag läsa.

”Compassion handlar om att kunna bemöta sig själv och andra med värme, omsorg och förståelse – speciellt vid svårigheter i livet”

”Vi behöver aktivt söka oss till det som ger oss vila, trygghet, närhet, avslappning och stillhet för att vi ska skapa goda förutsättningar för oss själva att vara vårt bästa jag.”

Jag har läst och läst och läst … Boken är så fin, med mycket omtanke, enkel och stödjande i hur svårt och på samma gång härligt det är att vara människa i vår tid. Att en annan av mina favoritförfattare, Stefan Einhorn, har skrivit förordet gjorde bara boken ännu starkare redan från starten.

Önskar er alla en skön, härlig ledighet med mycket värme!

Allt gott,

Anne-Leé Holmberg