Dag 20. Sårbarhet

2022-12-20

Ibland kan livet pröva oss på ett sätt som gör att det känns mer eller mindre hopplöst, tomt och mörkt. En känsla som kan beskrivas med många ord som tex. låg på energi, hudlös och sårbar är det som kommer till mig just nu.

Alla behöver inte någon att prata med när den här känslan väcks till liv.

Men många av oss har ett behov en annan människa på andra sidan som finns där. Någon som lyssnar, ställer sorterade omsorgsfulla relevanta frågor i syfte att återskapa känslan av hopp, framtidstro och känslan av att det kan finnas en möjlig väg framåt. 

När mitt liv prövar mig och jag känner att jag har ett behov av utifrån support och stöd vänder jag mig gärna till någon som jag känner mig grundtrygg med. Eller en person som professionellt har erfarenhet av liknande frågeställningar eller situationer.

För mig är det ofta viktigt att personen på andra sidan i den första inledande fasen bara visar att jag finns här för dig, och om jag kan göra något så säg till. Att mötas av sann äkta empati och medkänsla gör gott för själ, kropp och hjärta. 

Ensam kan vara stark men när vi är tillsammans med andra blir vi oftast klokare. 

Att dela glädje och sorg skapar långsiktiga fina och starka relationer. 

Anne-Leé Holmberg