Att skapa framåt

2017-12-29

Jag tänker ofta i bilder.

För sexton år sedan började jag skapa en ”visionary board” och har sedan dess gjort det minst en gång varje år för att skapa en mer tydlig riktning mot det jag vill se mer av i livet. Idag är den för 2018 klar. Oftast har jag använt mig av en enklare tavelram eller kartongbit där jag klistrat bilder, skrivit och målat sådant som i tanke och känsla bara helt enkelt – känns bra.

Några år tidigare, när det var mer rörigt i mitt liv, träffade jag en klok person som sa till mig, ”Anne-Leé, du behöver träna på att ’lita på livet’ när du tvivlar. För att förenkla den resan behöver du själv ha satt ord på vad du vill se mer av i ditt liv, som ett sätt att hålla fokus och riktning på det du önskar, och för att ’minimera brus på vägen’, energiläckaget.”

Att göra minst en visuell bild varje år för mig själv, har gjort att jag på ett enkelt sätt påminner mig om att ha kontakt med den goda känslan av vad som är ”viktigt på riktigt”. Att sätta ord på en tanke eller känsla för att summera ett nuläge och ett nästa steg är en del av mitt arbete, men då handlar det om att spegla andra. När jag ska sätta ord på vad jag själv vill, är det oftast en ganska seg och utdragen process över tid och där den skapande processen fram till att det blir en tavla med bilder, färg och text är fylld av känslor, både sorg och glädje.

För att ofta bli påmind i vardagen om fokus på den goda känslan av möjligheter framåt, har jag min ”visionary board” på insidan av skafferidörren i köket, en dörr som öppnas ofta. Och ja, jag blir glad av att titta på den.

Nu på morgonen tog jag fram och tittade på de sexton tavlor som jag skapat fram till nu. Lite läskigt, men härligt hur mycket som medvetet eller mer omedvetet har hänt på riktigt utifrån det jag önskat och haft fokus på.

Det är inte ofta som jag skrattar högt när jag är själv hemma, men det har jag gjort idag – hahaaa. Även om alla sexton tavlor ser väldigt olika ut, kan jag se en tydlig tråd. Family, friends, vatten, snö, klokskap i form av ord, samt uppmaningarna ”have fun, compassion, mod, heart och good feeling” som finns med på nästan alla tavlor. Så även den för 2018.

Nu ska jag fortsätta min ledighet, och mitt fokus kommer att vara att planera lite – och leva mycket.

Ser ödmjukt fram emot 2018!

Anne-Leé Holmberg

P.S Ni vet det redan, men jag vill gärna vara tydlig även i text med att ni – min familj och vänner – utan er är jag inget! Tack för att ni finns i mitt liv.